fredag 15 maj 2009

Musklernas dag

Börge i Schwarzwald

I dag har musklerna fått sitt. Städning i stor skala på vandrarhemmet för att ha tillräckligt många rum färdiga, ifall att, för i morgon överlämnar jag allt i hustruns ömma vård.

Då drar jag tidigt, tidigt till Hestra för att vara med en dag på ICCC, Kristna Handelskammarens, konferens. Sist jag lyckades få tid till en sådan, var i maj 2006 och då var det en internationell konferens i Altensteig i Schwarzwald.

ICCC har en mycket spännande uppgift. Det handlar inte alls om att på ett glättigt sätt skapa nya affärskontakter. Visst skapas säkert sådana, men framför allt handlar det att hjälpa varandra till ett överlåtet affärsmannaskap. Enkelt uttryckt att leva i en kallelse till att vara företagare. Vissa kristna ser företagaren som en ekonomisk resurs för den kristna verksamheten. Detta kan visst vara fallet, men det finns en djupare dimension, där själva företagande blir ett Herrens verktyg. Speciellt i en finansiellt skakig tid som denna är det viktigt att det finns företag som har basen någon annanstans än i spekulationsekonomin. ICCC har även fått uppdrag att stödja nationer. Hur sådant växer fram under den helige Andes ledning är riktigt spännande.

Som en kristen behöver du aldrig ha långtråkigt beroende på avsaknad av intressanta händelser. Håll dig nära den helige Ande så svänger livet skönt. Om man nu får uttrycka sig så vardagsenkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar