fredag 5 februari 2010

Två starka vittnesbörd

I Turistkyrkan hade vi i går besök av spanienmissionärerna Borghild och Eddie Bakke. Tillsammans med dem var även en man och en kvinna som mött Gud i den församling som vännerna Bakke förestår.

Mannens vittnesbörd var att efter en mångårig medlemskap i ett kriminellt gäng i USA så flydde han till Spanien för att börja ett nytt liv. Knarket knäckte honom dock även sedan han kommit hit och han fladdrade som sökare i många olika sammanhang. Ständigt tillbaka till knarkets gissel.

Så mötte han Jesus till en förvandling och den var verkligen total. Vem kunde ana att denne stilige man, som framtonade i ödmjukhet, en gång haft som uppgift av gänget att mörda sin egen far.

Kvinnans vittnesbörd handlade om en kamp efter att ha brutit med en man som var satanist. Hennes kamp efter det uppbrottet var förtvivlat och hon hemsöktes av de förfärligaste upplevelser. Nu vilade hon i ro i sin relation med Jesus och kunde sova gott om nätterna.

Både mannen och kvinnan hade nu fått arbete, en stor glädje i arbetslöshetens Andalusien.

Aposteln Paulus talar om kampen mot andemakterna. Att det är en kamp mot andemakter både vad det gäller knark och satanism är helt klart. Så att få se två bevis på Jesus seger över det onda, det gjorde gott.

För egen del är jag inne i bönekamp mot det ockulta i Fuengirola och under samlingen i går fick jag en biblisk sanning klar för mig vad det gäller denna typ av kamp. Mer om detta en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar