fredag 26 februari 2010

Ett gott skratt förlänger evigheten

"Evangelisten sa att det blivit tusen själar frälsta. Pastorn sa att det blivit 500 frälsta. Hur kunde de räkna så olika? Jo, pastorn räknade huvuden och evangelisten räknade ben".
Enligt Halvar Hasseløy så är det detta som kallas evangelisttillägg.

Efter fyrtio minuter med Halvar så är man helt slut av skratt men ändå berörd av Herren. Hur går detta ihop? Jo Gud är den äkta humorns ursprung, så det går så bra så. Ironin däremot har inte sitt ursprung hos Gud, det är i varje fall min övertygelse.

Halvar, busen från Haugesund, som blev evangelist och räddningsarbetare i Ukraina. Nu har Herren på ett rikt sätt sett till att mångfalden i Guds rike exponerats i vår lilla församling här i Fuengirola.

Först hade vi en serie av gudstjänster, fem stycken noga räknat, där egna resurser på ett märkligt sätt samordnades till välsignelse. Sedan kom en "svensk vecka" med Stanley Sjöberg som skakade om. Efter detta kom en "norsk vecka" med Frantz Johansen och Halvar Hasseløy och denna är inte slut än.
I nästa vecka kommer Lise Karlsen från Evangeliecenter så det norska fortsätter.

Jag upplever oss som ett profetiskt "provkök" där läckra rätter tillagas, men de är avsedda för ett större sammanhang. Jag minns också besöket i december av Jon Knutsen från Løkken i Danmark och det vittnesbörd han fick ge oss.

Gud vill beröra våra nordiska länder på nytt och kommer att göra det på ett nytt sätt. Som sextiosjuårig gubbe kan man tycka att jag borde vila ut, men jag frustar av iver för att i bön bereda väg för det Herren vill göra. Det är konstigt detta, att den allsmäktige Guden gjort sig beroende av vår medverkan. Så mycket älskar Han oss att Han både offrar sig för vår frälsning och ropar efter att få vara i relation med oss för att besegra det onda. Men om ni tystnar kommer dessa stenar att ropa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar