lördag 20 februari 2010

De lärde sig att förakta Herrens offer

I Första Samuelsbokens första kapitel berättas det om översteprästen Elis söner. Det sägs om dem att "De unga männens synd var mycket stor inför Herren, eftersom folket därigenom lärde sig att förakta Herrens offer".

Det var genom männens agerande vid sin tjänst som präster som de sådde otrons frön till de människor som kom för att offra det offer Herren föreskrivit. Som svar på männens synd utsåg Herren en profet, Samuel, som av hela sitt hjärta sökte Herrens väg.

I vår tid kan du höra sägas att människan inte behöver omvända sig från sin synd eftersom Gud är kärleken och älskar oss precis som vi är. Det är sant att Gud är kärleken och älskar oss men denna kärlek ledde fram till ett offer, döden på korset, som inte får föraktas och förenklas. Vår synd behövde utplånas och behöver utplånas dagligen.

Det står om Samuels söner att det plockade ut de feta bitarna ur Herrens offer för att själva må bra. De levde ett själviskt liv och föraktade genom sitt handlande Herrens offer för få leva i den synd som de valt att leva i. Trots att de var präster förkastade Herren dem.

Att i vår tid besöka en kyrka kan vara som rysk roulette. Du vet inte om du kommer att möta en ren förkunnelse som för dig fram till att möta Herren eller om du kommer att möta en falsk förkunnelse som slungas ut likt en otrons projektil som vill krossa ditt inre.

Min enkla spalt på Internet vill leda fram till den personliga omvändelsen. Att du och jag tar emot Jesus offer och att vi låter kraften i detta offer bli en förändrande kraft i våra liv. Inget mindre ska vi nöja oss med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar