tisdag 23 juli 2013

Fylld av livskraft

Boken om D.L. Moody
John Pollock har skrivit en biografi över väckelsepredikanten D L Moody. Den finns på mitt nattduks-bord just nu.

En frustande levnadsglad, outbildad ung man möter Jesus och en märkligt levnadsöde formas. Hans omvändelse sker vid de år, i mitten av artonhundratalet,  då böne-väckelsen bröt fram i USA. En väckelse som i sin tur började med en persons stora behov att få Guds hjälp. En man i New York som ställde sig till Guds förfogade, tom på sig själv, sökte han Gud för att fyllas av honom.

Barndomens kyrka för D.L. var lika dränerad på liv som vilken liberal-teologisk kyrka som helst. En unitarisk kyrka som endast såg Jesus som en mänsklig profet. Förnekade Hans gudomlighet.

När D.L. trots detta kom att möta den levande frälsaren, så sa det pang och livet segade över det teologiska fängelset.

Jag gör parallellen till Smith Wigglesworth i England. D.L. övervann brist på utbildning och lyckades som säljare. Smith var analfabet kom att driva ett framgångsrikt rörmockeri.

Båda gav sig ut i slummen för att möta barns behov till ett annat liv. Båda formades till väckelsens redskap, till välsignelse för tusentals människor världen över. Tilltron till Jesus var starkare än allt annat. Starka personligheter med särdrag som andra kunde ha synpunkter på.
De illustrerar möjligheten till livets seger, livet i Jesus seger,  en seger över mänskliga tankekonstruktioner. Ett liv i Jesu uppståndelse-kraft övervinner allt.

Artonhundratal eller tvåtusental spelar ingen roll. Livet i Jesus segrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar