torsdag 13 juni 2013

Tretvinnad tråd

Under många år bad vi tillsammans i stort sett varje vardagsmorgon. Vi myntade då uttrycket, en tretvinnad tråd. En sådan tråd består av tre trådar som vävs samman och bli starkare. En tretvinnad tråd är starkare än tre "singeltrådar"

Nu möttes vi igen i Uppsala, efter många år, nu i bön inför något viktigt som ska inträffa under år 2014.

Mångårig bönegemenskap skapar närhet och ärlighet. Vi vet om varandras gåvor och svagheter. Inget spel för galleriet. 
Därmed kan vi stödja varandra. Framför allt vet vi att det inte handlar om oss, nej det handlar om Herren. I Honom har vi vår styrka.

Ser vi på människor utifrån, bedömer dem efter kravets måttstock, så riskerar vi att missa Guds plan med varje människa. Guds plan grundar sig på nådens måttstock.

I många kristna sammanhang klara man inte av att bemöta sina förebedjare. Sanna förebedjare har en integritet som grundar sig på vad de upplever i gudsrelationen under bön. Ofta är förebedjaren något av ett original som kan sticka ut i en välanpassad gemenskap och så bör det vara. Detta gör att bönerna kommer att handla om verkliga kampområden och inte bara vara välmenande ord, sagda i förbifarten.

För att kunna och våga stå kvar i den sanna kampen behövs bönestöd från andra. I oss själva är vi svaga, men i stödjande bön märker vi hur Herren ger kraft.

"Där två eller tre är förenade i bön där finns jag mitt ibland dem."

På bilden ser ni mina bönevänner Britt och Lars-Erik framför Fyrishof i Uppsala.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar