lördag 22 juni 2013

Tankar vid Smygehuk

I dag besökte jag Smygehuk igen. Enligt vägvisaren är Sverige 1572 km långt fågelvägen. Det utgör mer än en tredjedel av hela distansen Gibraltar - Nordkapp som fågelvägen är 4274 km.

Varför denna fundering? Jo, i februari 2010 hade vi besök av pastor Stanley Sjöberg i Turistkyrkan i Fuengirola. Under en samling talade han om den andliga situationen i Europa. Jag inspirerades av den helige Ande och utropade "Vad händer om 20 personer ropar högt, nu är det nog, nu sätter vi ner fötterna. Vi vill ha väckelse från Gibraltar till Nordkapp". Ur detta föddes visionen "Ett böneteam för väckelse från Gibraltar till Nordkapp".

Nu nere vid Smygehuk kom tanken tillbaka. Jag skulle så gärna vara en del av ett sådant team. Väckelsen har börjat i det lilla. Låt den flöda som en stark flod, hela distansen.

På väg bort mot husvagnen hör vi musiken. En musikkår. Det är Frälsningsarmén från Trelleborg som håller gudstjänst nära Sveriges sydligaste udde. Vad jag förstår en gammal tradition. Mysiga kristna syskon som uttrycker sin kärlek till Jesus och till medmänniskorna. Vad bra en mässingsoktett kan klinga och även lovsången, när kärlek finns.

Fågelsträcken brukar sikta in sig på Smygehuk och Falsterbo i sina förflyttningar. Kanske även väckelsen behöver sina förflyttningsplatser :-)

I vilket fall, fanan rest, trumpetsignalen för seger är blåst. Välkommen efterlängtade väckelse!

PS I gudstjänstpubliken mötte vi två vänner som vi lär känna nere i Spanien. DS




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar