söndag 9 juni 2013

Att förbereda en väckelse

En text från bonrhuset.se:

ATT FÖRBEREDA EN VÄCKELSE

Stanley Sjöberg talade nyligen på webbkyrkan.com om detta att när Herren vill göra något stort så kallar Han människor in i bön. Varför kallar Han dem? Han kunde lika gärna göra det alldeles själv utan mänsklig inblandning.

Herren vill använda människor som redskap för det Han ämnar göra. Ända sedan skapelsen har han valt att involvera människor, att ge dem viktiga uppdrag. Stanley ber om en eller flera  andliga ledare som upplyser nationen, någon/några som växer fram till stort andligt ledarskap. Det vore underbar om så skulle ske.

Själv bär jag snarare en gräsrotsväckelse inom mig. En mångfald av människor som bekräftas i sin längtan och tro, bekräftas genom under och tecken. Kanske får dessa gräsrötter sedan spjutspetsar som syns mer än andra.

Nu spelar det inte så stor roll vad vi tycker, men det betyder mycket hur vi förhåller oss till Herrens uppmaningar. Han kallar oss just nu till tjänst.

Under min nyligen avslutade böneresa fick jag höra talas om följande:
Någon/några svenskar besökte en konferens i USA. På estraden fanns eller svängdes en svensk flagga, inga andra flaggor var med. När de besökande svenskarna frågade varför, så fick de svaret: Det är i Sverige väckelsen ska börja.

Om någon känner till fakta om detta så vore jag tacksam att få mer information.
Det är viktigare att en stor världsväckelse startar än vad den startar. Men om den ska starta i Sverige så är det viktigt hur vi förhåller oss till de uppmaningar Herren ger oss.
Mitt bidrag är att följa den kallelse jag har att vara förebedjare. Nyligen avslutade jag en böneresa till bland annat öarna utanför Göteborg.

Dessa öar är en av de platser där den svenska väckelsens rötter finns. En fyllig andlig mylla där enhet mellan församlingar ska växa till helt nya proportioner. Omsorg om hela nationen ska flöda fram som en kraftig vind, bland kristna som tidigare prioriterat den egna verksamheten.

Men Herren vill visa att Han inte är beroende av mänsklig styrka. Därför kommer det torra andliga jorden i delar av Skåne att vara den andra startplatsen. I ett ögonblick kommer elden att tändas och svepa fram.

Det är en paradox att på de steniga öarna är den andliga myllan fet, men i Sveriges kornbod, Skåne, där är den andliga myllan inte lika stark som den jordiska. Som sagt, för Herren har detta ingen betydelse. Han låter sin andliga vind gå som Han själv vill.

Stanley berättade på webbkyrkan.com om att han, tillsammans med andra, söker skapa ett internationellt bönestöd för väckelse i Sverige. Bland annat har pastor David Yonggi Cho från Sydkorea gått med i detta projekt.

Det känns stort, att vara en lite pusselbit i det stora som nu ska ske. Våga göra det du är manad till, även om andra ifrågasätter. Profetiska ageranden går inte att mäta med den mänskliga vishetens måttstock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar