tisdag 18 juni 2013

Kallad till frihet

När vi träffades till bön i går så hade vi söndagens predikan med oss in i vår gemenskap.

Jesus helade Lasarus från döden genom att kalla ut honom från graven. Det var en personlig inbjudan till liv. Han nämndes vid namn.

Nytt liv i min trädgård.
Pionerna blommar.
När han hade sagt det ropade han med hög röst: "Lasarus, kom ut! Då kom den döde ut, med fötter och händer inlindade i bindlar och med ansiktet täckt av en duk. Jesus sade till dem: "Befria honom och låt honom gå." (Joh 11:43-44)

När döden inträffar så saknar historien betydelse. Vad betyder dina misslyckanden, de oförrätter du utsatts för, ja även de succéer du gjort. Inget alls, annat än som minnen.

Så kallas du ut ur döden av någon som älskar dig och något helt nytt kan börja. När Jesus kallar ut dig, med en röst fylld av kärlek, då säger Han; befria honom/henne från allt som bundit, gå i frihet. Ett nytt liv kan starta.

Det var vårens sista "Bön för Simrishamn" i går. Vi som var där fick betjäna varandra i vår längtan efter Herrens beröring och vi blev berörda. Så spontant sa vi: Låt oss träffas i bön även nästa vecka, även om det inte var planerat så. När Herren berör så längtar vi efter mer, och mer finns att få från rikliga himmelska förråd. Så det blir "Bön för Simrishamn" i Elimkyrkan, Simrishamn även måndag 24 juni klockan 18:30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar