tisdag 24 mars 2009

Kärlekens seger

Det står i Bibeln ett ord som jag just nu inte finner. Har du det så återkom till mig. Det står något som ”Guds ögon överfar hela jorden för att finna en människa som kan stå inför Gud framför människorna”.

Varför måste han leta? Finns det inte många som är beredda att bortförklara bristerna och tillåta synderna, som säger Gud Du är ju kärlek, Du accepterar oss som vi är.

Men det är inte detta Han är ute efter. Han söker inte heller efter en åklagare. En sådan med stort Å finns redan. Vad är det då Han söker efter?

Han sökte efter Kristus som var beredd att ge sitt liv för att synden skulle besegras i människornas liv. Kristus har kommit, dött. uppstått och segrat över synden, för att vi ska upprättas till nytt liv, så detta offer behöver inte ske igen. Vi väntar på Hans återkomst.

I dag söker Han människor som är beredda att ta emot nåden från Kristus och låta kärleken flöda i sig. Att bli Kristuslika.

Det är missriktad kärlek att se någon gå under utan att varna, att inte lägga sig i för att inte störa. Det är kärlek att se det som är fel och i detta ögonblick inte förvandlas till åklagare eller domare. I stället med stor kärlek tala om den väg som redan finns öppnad till frihet, evangeliets väg.

Aposteln Paulus språk förändras när han får det profetiska budskapet om kärleken i Första Korintierbrevets trettonde kapitel. Kärlekens lov. Att ingenting du gör har någon betydelse med mindre än att det är gjort i äkta kärlek.

Vår hemmagjorda rättvisa dör inför detta, även vårt hemsnickrade kärleksbegrepp. Vi är tvungna att ge upp allt vårt eget för att den helige Ande ska kunna fylla oss med äkta vara, en delaktighet i Guds egen kärlek. Den kärlek som inte accepterar synden men som ger sitt liv för att besegra den.

PS Denna kärlek ska även ges till kristna syskon som inte har precis samma teologi som jag har. Att inte bli domare för det uppdraget har inte Gud gett mig. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar