fredag 27 mars 2009

Gud bryr sig om detaljer

En av mina kompisar i grannhuset här i Fuengirola växte upp i en riktigt röd Göteborgsfamilj. Hennes pappa var kommunistisk agitator och levde också i praktiken efter detta. Hemma räckte man alltid ut en hand för att hjälpa den som behövde hjälp. Pappa var trygg och kärleksfull och varnade självklart sin dotter för präster och pastorer som försökte slå i folk myter om en uppstånden Jesus. Hade Jesus funnits så var han nu död och begraven som alla andra människor.

Birgit kom att möta denne uppståndne Jesus som trettonåring och lever fortfarande i gemenskap med Honom. ”Han (Jesus) var som min pappa, en som ville hjälpa andra” säger Birgit. Jag blev djupt berörd av vittnesbördet från denna göteborgstjej.

Det spelar ingen roll vilken utgångspunkt du har, om du ärligt söker Gud så kommer han att möta dig. Sådan är Han.

Det finns något som får mig att gråta, ibland hejdlöst, det är gudsmöten i människors vardag. Guds ledning in i minsta detalj och i detta kan vi få vara delaktiga. Lyssnar vi in den helige Andes ledning så kommer vi att få uppleva hur Gud leder oss in i enskilda människors öden, in i viktiga små detaljer som bekräftar den allsmäktiges stora kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar