söndag 20 oktober 2013

Modern hungersnöd

En människa som söker sig till kyrkan gör detta för att få andlig näring. Någonstans anar han att det finns något att få och söker detta mitt i sin tomhet.

Det vi då först möter är Guds kärlek som omsluter oss, men denna kärlek vill också föra oss in i något mycket stor, Guds helighet. Denna helighet är så stor att vi förs genom en förkrosselse.

Kristendom som förvandlats till lättköpt nåd kan inte föra fram människan till matbordet av liv. Till Jesus själv. Vi ryggar inför att det är Han själv som är vår föda. Vem orkar höra på honom sa redan hans samtid och många lämnade honom.

Ska också ni lämna mig, frågade Han? Herre till vem ska vi gå blev svaret,

En villolära påstår: Frälsningen är andlig. Vår ande blir frälst. Kroppen får fortsätta att synda. Vi är alla syndare, inget att göra åt den saken. Men anden är frälst. Denna villolära en variant av gnosticismen.

I vår tids kristenhet hittar vi ytterligare en variant av denna tro. Den billiga nåden. Gud ser oss genom Kristus och ser därför inte våra synder. Han ser Jesus. Vårt liv kan sedan vara si och så.

Apostlarnas undervisning talar om frälsning genom tro men också om handlingar i konsekvens av tron. Jakob, Jesus bror, slår fast detta i sitt brev. Han säger sig visa sin tro genom sina handlingar.

Gud ser oss genom Jesus frälsningsunder, Han som dog för våra synder. En väg öppnas för oss som vi inte är värda att vandra, dock kallade till denna vandring som sker i den helige Andes kraft.

Guds kärlek är enorm, större än vad vi kan ana. Hans helighet är också mycket större än vad vi förstår. Han talar ömt till oss om omvändelse. Men Han talar om omvändelse.


bloggen finns också på
bonehuset.se
tillsammans med annat material

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar