söndag 28 mars 2010

Det är viktigt detta att vi är kallade till frihet!



Min kompis Berno och jag plockade apelsiner i går. Det är glädje som du ser på bilden.

Snart bär det upp genom Europa till Sverige. Har hört talas om att snön smälter undan och att våren närmar sig med stora steg. Får se om detta är sant. Tycker det var nyss vi kom ner till Spanien för vårt övervintrande här. Många tror att det bara är personer med förmögenhet som har vinterboende på detta vis, men jag kan garantera att så inte är fallet, det är jag själv bevis för.

Livet rinner iväg med stormsteg. Knappt hinner säsongen börja innan den är slut och det är dags att summera ännu ett år. Under min livstid har tekniken förändrat världen på ett sätt som måste kallas revolutionerande, men människan är inte förändrad i samma grad. Barnet i vår tid formas mycket snabbt in i olika former av programmerade aktiviteter. Intellektet stimuleras men själen måste hinna med. Vi vill väl inte bli teknikens fångar. En av de största aktiviteterna på internet är pornografi. Att på ett förvrängt sätt fantisera om det som kan vara en underbar del av en man och en kvinnas relation, är en annan fångenskap. Den rika delen av världen konsumerar och även här kan fångenskap stå på lur.

Om mitt liv blir åttio år långt så utgör min livslängd cirka 4% av tiden som förflutit sedan Jesu tid. Full synlig på en måttstock följaktligen. Historien är inte så avlägsen som minnet från historielektionerna i skolan kan få en att tro.

Vi är kallade att leva i frihet i relation med Gud. Då blir det liv vi får något som påverkar historien och det blir också ett spännande liv. Välkommen ut i friheten.

Till denna frihet har Kristus gjort oss fria. Stå därför fasta och låt er inte på nytt tvingas in under slavoket. Gal 5:1

Ni är fria, men använd inte friheten som täckmantel för att göra det onda utan för att tjäna Gud. 1 Petr 2:16

De lovar dem frihet men är själva slavar under fördärvet, ty det man besegras av är man slav under.
2 Petr 2:19

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar