lördag 28 augusti 2010

Vilken betydelse har Världspingstkonferensen?

Det pågår en världspingstkonferens i Stockholm just nu. De människor som grupperat sig runt en av de andliga erfarenheterna samlas till konferens.

Historiskt sett har dessa konferenser både varit starka andliga manifestationer och platsen där den mänskliga önskan att organisera kommit att leda till samtal där det mänskliga bryts mot det mänskliga.

Tänker på David du Plessis som kallades av Herren att föra pingsterfarenheten in i nya sammanhang och fick vandra denna vandring ensam, i smärta, trots att han haft en central roll i dessa mänskliga manifestationer.

På samma vis tror jag att det är med den just nu pågående konferensen. Den helige Ande leder människor till att mötas och till möten som befruktar. Samtidigt som även det mänskliga får sitt. Det är så enastående att Gud använder sig av ofullkomliga människor och det är tur det eftersom det är så ont om fullkomliga människor ;)

Själv har jag inte längtat till att vara i Stockholm just denna tid, men jag gläds över vad den helige Ande skapar där för Guds rikes framgång i vår tid. Kanske är det inte det som får rubriker i de kristna tidningarna som är de riktigt stora händelserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar