fredag 6 augusti 2010

Bakom ytan

Vi tog med våra barn till en restaurang i Ystad som vi uppskattat mycket vid tidigare besök. Även nu mötte oss en fin miljö och en trevlig personal. Vi bänkade oss och väntade på maten. Dagen rätt hade alltid varit så bra och nu hade de fler alternativ än vad vi mött tidigare. Så kom maten. Inte alls vad vi varit vana vid, faktiskt riktigt dåligt tillagad. Det som utgavs vara lammspett smakade inte ens lamm. Den vegetariska rätten var kall inuti. Kycklingsalladen  innehöll inte de grönsaker som utlovats. Det visade sig att nya ägare tillträtt i september förra året och en sak är säker att det kommer att dröja innan vi går dit igen.

En arbetskamrat till mig var  sökare och gick till den kristna kyrkan på en ort, men mötte inget som mättade själen. Gick vidare till buddistisk meditation men stannade inte där utan vandrade vidare.

Kännetecknet på en levande kyrka är att där finns levande vatten som gör dig otörstig. Mat som mättar själen. Hos Jesus finns detta att få oavsett omständigheterna, men det kan vara svårt att nå fram när man endast serveras mänskligt hopkokta  plagiat på sin tallriken, och ändå kan det se så bra ut på ytan.

Min bön är; Herre hjälp mig att vara en människa där ditt klara källvatten får flyta. Herre mänskligheten behöver få möta Dig. Herre låt din kyrka vara fylld av märgstarka rätter. Direkt från Dig.

PS Jag föll inte för frestelsen att namnge restaurangen. DS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar