torsdag 9 september 2010

Tänk om det fanns kvalitetskontroll på pastorer

Pastor betyder som vi alla vet herde. I Spanien där jag delvis lever kan jag se "el pastor" dra omkring med sina får uppe i bergstrakterna. Jesus gjorde sig själv till ett föredöme med liknelsen om den gode herden.

Pastor i dagens kristenhet betyder allt ifrån att vara VD för en kyrka till att vara sektledare. Däremellan finns pastorer som fungerar som pastorer. Alltså herdar.

Jag kommer in på dessa tankar på grund av den amerikanske pastor som vill gå in i en personlig vendetta med muslimerna genom att bränna det antal Koranen som motsvarar det antal som dog vid 11 september-attacken. Öga för öga - tand för tand.

När jag följer upp på internet verkar det vara en hatisk man, ledare för en mindre grupp människor. Enligt internet säger han: Generalen kan be dem att hålla käften, muslimerna alltså. Detta med tanke på den stora risken för att amerikanska soldater kommer att dödas i Afghanistan.

Men inte bara soldater kommer att dö. Stanley Sjöberg påpekar att kristna i olika muslimska länder kommer att förföljas på olika vis.

Inte vinns muslimvärlden för Jesus genom mötet med en hatisk amerikansk "pastor". Den vinns genom mötet med den gode herden, Jesus. Profet enligt islam men Guds son och vår frälsare enligt kristendomen. Många Jesus-möten sker i dag i muslimska länder. Gud bevare oss för vissa pastorer.

Det finns en kvalitetskontroll på pastorer. Den kallas urskiljningens gåva. Att kunna skilja på det goda och det onda i andevärlden. O att denna var i funktion överallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar