lördag 3 mars 2012

Halleluja mitt i skräpfloden

"Om du känner bördor trycka, sjung halleluja", sjöng Calle Öst.

"Halleluja i alla fall" citerar ofta pastor John en av sina vänner.

Känns det som om du står i rännstenen och en flod av skräp vill skölja över dig? Kristen mitt i den yttersta tidens kultur. Tänk då på den kinesiske pastor som hade arbetslägrets latrinavträde som sin heliga plats. Det var bara där han i frihet kunde tänka på ordet och jubla inför Gud.

Under mitt sverigebesök nyligen såg jag en författarinna i TV:ns morgonsoffa. Hon såg sitt liv som ett experiment i att bryta konventioner. Men egentligen prövade hon inget nytt. Människor har levt så i många kulturer genom årtusenden. Gud utvalde Israel som sitt folk för att visa att ett liv med Honom överglänste den hedniska kulturen. Sedan utgav Han sin enfödde son för att vi skulle födas in i ett nytt liv och den möjligheten kvarstår.

Författarinnan såg de omgivande frikyrkliga på hennes ö som människorna som följer alla regler. Om det skulle vara så att det enbart handlar om regellydnad så är vi att beklaga. Men det handlar om något helt annat: Ett rikt liv, nu och i evighet, i gemenskap med den enda Guden, den äkta kärlekens ursprung.

En evig kärleksrelation av ett slag som inte enbart handlar  om att uttrycka sin egen lusta.

HALLELUJA!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar