onsdag 14 mars 2012

Elisabeths tro ger inspiration

Jag har en väns som heter Lisbeth Fumero. Lisbeth har tillsammans med sin man Mario varit missionär i Latinamerika och i Spanien.

Bilden: Elisabeth och Robert på besök i Fuengirola

Lisbeth har en dotter som heter Elisabeth och som allt sedan sin barndom varit inne i en mycket speciell kallelse från Gud. På ett tydligt sätt talade Gud till den lilla flickan som senare i sitt liv fick tilltalen bekräftade. Elisabeth har berättat om detta i vår kyrka i Fuengirola och även Lisbeth har berättat, senast i går.

Tilltal och bekräftelse är av en karaktär att en icke troende som konfronteras med dessa fakta endera avvisar allt som lögn eller kommer till tro. För min del har det varit mycket trosstärkande berättelser.

Bilden: Mamma Lisbeth berättar

Elisabeth Muren, som hon numera heter, har tillsammans med sin man Robert under många år levt långa tider i Israel och skapat en musikal "Pakten" eller på engelska "The Covenant" som handlar om Israels historia fram till Jesus. Musikalen har setts av många tusen människor i Israel. Tillkomsten och bara detta faktum att ett kristet par skapat en musikal med detta genomslag i Israel, allt detta är Guds förunderliga verk.

Nu går Elisabeth och Robert vidare i den vision de fått av Herren. En musikal på film om Jesu liv, titel "Jesua", är projektet. "Norges dyraste film genom tiderna" säger tidningsrubrikerna. Elisabeth verkar inte bekymra sig om detta. Det är Herrens projekt och vill Han att den ska bli till, så kommer pengarna fram och allt verkar flyta på. Inte utan kamp, i så fall vore det ett projekt utan betydelse, om motståndaren skulle låta bli att attackera. Och detta är ett projekt av stor betydelse!

Jag har bett för detta projekt och det enda område jag känt oro för under bönen, var att Hollywoods manusförfattare skulle tillåtas förstöra orginalvisionen. Nu har Elisabeth en sådan integritet att oron säkert var obefogad. Låt oss vara med och bära denna film tills den syns på världens biodukar, helt efter Guds plan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar