tisdag 10 december 2013

Våra viktiga val.

I sin bok, Den stora skilsmässan, skriver den engelske författaren C.S. Lewis om valsituationer.

Boken är som en dröm där en buss går från helvetet till "himmelens förgårdar". Fritt för vem som vill att resa med för att ta emot nåden. Men det visar sig att valet är svårt. Trots mötet med den himmelska verkligheten vill resenärerna stanna i sin skuggvärld.

Den liberalteologiske biskopen måste tillbaks till sitt viktiga teologiska tisdagsmöte i helvetet. Han har en ny brilliant idé att presentera. Vilken katastrof det var att Jesus korsfästes som en ung människa. Hade Jesus fått tid att växa till i visdom så hade vi fått en helt annan, mer mogen, kristen lära. "Jag tänker be auditoriet att tänka efter vad denna mer mogna lära skulle kunna innehålla".

Inte bara bokens biskop har svårt att ta till sig det enkla erbjudandet om att ta emot nåden från en oföränderlig Gud. Vi finner säkert alla vår stötesten. Han är den han är och har så varit i all tid. Före all tid och efter all tid. I evighet oföränderlig. Helig och kärleksfull söker Han sina barns bästa. Må vi lägga ner våra egna vägar inför Hans kors.

PS C.S. Lewis bok är ingen teologisk bok om helvetet. Det är en bok om våra val här i livet. DS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar