fredag 13 december 2013

Brinnande!

Blev inte våra hjärtan brinnande när han talade med oss på vägen och öppnade skrifterna för oss?

Emmausvandrarnas konstaterande säger så mycket. Den nyligen uppståndne Jesus vandrade med dem och valde att inte tala om sina egna upplevelser i närtid, utan han satte in allt i Guds stora sammanhang. Lät skriften visa på att händelseförloppet hade ett större syfte.

Den skrift som öppnades för dem var det vi i vår tid kallar Gamla Testamentet, Lagen och profeterna. Det nya hade ännu inte fått sin form.

Därför påminner jag dig om att låta den Guds nådegåva flamma upp igen som finns i dig genom min handpåläggning. Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande.  Skäms alltså inte för vittnesbördet om vår Herre och inte heller för mig, hans fånge, utan bär också du ditt lidande för evangelium efter den kraft som Gud ger.  Han har frälst oss och kallat oss med en helig kallelse, inte på grund av det som vi har uträttat, utan i kraft av sitt beslut och sin nåd, som han har gett oss i Kristus Jesus från evighet  och som nu har blivit uppenbarad, när vår Frälsare Kristus Jesus trädde fram. Han har gjort slut på döden och fört liv och odödlighet fram i ljuset genom evangelium. (2 Tim 1:6-11)

Även Paulus hälsning till sin andlige son, Timoteus, säger säger oss mycket.

Din nådegåva insatt i ett större sammanhang. Så ser vägen ut. Dina andliga upplevelser finns inte till för ett mindre syfte än att evangelium ska nå din omvärld. Ett evangelium som förberetts från evighet, presenterats i skriften och uppenbarats genom Jesus Kristus.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar