fredag 15 juni 2012

Specifika tilltal

I tidningen Hemmets vän läste jag en notis om Bruce van Natta från Wisconsin i USA. Rubriken var "Änglar räddade mitt liv". Han hade hamnat under en 4,5 tons skogsmaskin och pressades samman till några centimeter. I en utanför kroppen upplevelse såg han två änglar som lyfte skogsmaskinen under tiden fram till dess ambulansen kom. Väl på sjukhuset visade röntgen en en död människas inre. Men hans hjärta slog med svag puls.

En man från New York berördes av Gud att flyga till Wisconsin för att be för Bruce. Under bönen som följde kände Bruce som elchocker i kroppen. Ett mirakel skedde, som sedan kunde bekräftas av ny röntgen.

Undret var stort och glädjande. Det jag dessutom fäster mig vid var lydnaden från mannen i New York. Varför Herren valde att sända en man från New York, och inte en kristen från Wisconsin, det kan vi bara spekulera om. Får vi tilltal så gäller det att följa dessa och inte hamna i ett förnuftets hindrande spekulation om varför det är på detta vis. Herren är suverän och väljer själv sina vägar.

Detta att lyssna in och lyda och något övernaturligt sker. Helanden eller andliga genombrott. Under den stora böneväckelsen i New York under mitten av artonhundratalet var detta ett av kännetecknen. Människor reste runt landet enbart för att bedja tillsammans. Denna tilltro till bönens kraft bröt ner hindrande murar. Låt detta ske i vår tid och i våra länder.

En annan sak jag gillar i nyhetsnotisen är att förebedjarens namn inte nämns. Så ska det vara, all ära till vår frälsare Jesus Kristus. Människors handlande är viktigt, men undren tillhör inte oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar