måndag 18 juni 2012

En vision kan inte överlåtas.

Har du tagit emot en vision från Herren i ditt liv? I så fall, du kan aldrig överlåta denna på någon annan. Givetvis kan du involvera andra i visionen, för visionen kan vara sådan att den berör andra människor. En given vision kan dock inte exporteras.

Abram hade bara ett val. Endera skulle han lyda Gud och lämna sin familj för att flytta till en okänd framtid eller så kunde han låta bli. Att vandra till granntältet och där försöka övertyga sin bror om att denne skulle resa till främmande land, i Abrams ställe, det var inget alternativ.

En pastor jag känner fick för ett antal år sedan en vision om att genomföra en konferens. Det var ingen tvekan om tilltalet och konferensen kom till stånd. När den sedan närmade sig blev en del pastorskollegor bekymrade över hur mycket uppmärksamhet visionens pastor kom att få. Av det skälet överlät han ledarskapet för konferensen till en annan pastor, en mycket god och väl respekterad man.

Jag upplevde i anden, och är fortfarande övertygad om, att detta innebar att konferensen inte kom att få det genombrott som den skulle kunnat få. Den blev lyckad, men ytterligare något skulle skett om den som fått visionen fullt ut stått kvar i visionen. Det spelar ingen roll om den som övertagit visionen är en storartad människa, det är inte av tillfällighet hur Gud väljer att lägga ut visioner.

Det är ett måste att pröva visioner, så att inte min fantasi spelar mig ett spratt. Men finns den väl där så gäller bara lydnadens väg, utan kompromisser. I bland innebär det att gå sin egen väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar