måndag 7 december 2009

Om Løkken


Jag talade tidigare om Jon och ungdomarna i Løkken. Så här var det.

Løkken är en ort på Jyllands västkust med en fantastisk strand och som kom att utvecklas till en diskoteksmetropol. Droger och annat kom att dominera bilden av Løkken.

Jon fick en kallelse av Herren att verka i staden och runt sig fick han från start ett femtontal ungdomar. De bad och missionerade på gatorna. År ett var djävulen överrumplad och inget motstånd fanns. Det var kö till förbönsplatsen, helande under inträffade.

Från år två hade ett motstånd vuxit fram, men framgången fortsatte. Hundratals under är dokumenterade. Vid ett tillfälle såg de hur ett djupt sår efter en glasflaska läktes. Alltså läktes inför deras ögon och inte ett ärr blev kvar. Vid ett annat tillfälle bad de för en man som på grund av sjukdom och medicinering fått mycket stort omfång. Medan de bad minskade mannens omfång så att byxorna föll av.

En ung norsk man kom att förfölja evangelisterna. Han riktade sig speciellt till de ungdomar som före omvändelsen levt i syndiga sammanhang. Han kunde avslöja saker om dem som de inte talat om för någon, utom Gud. Jon insåg att de var fråga om demonisk verksamhet och beslutade att gå till motattack. När mannen vid ett tillfälle kom så samlades alla förebedjarna i en ring och bad i tungor. Jon sa till anden att nu har attackerat oss och vare sig du vill det eller inte så skall du drivas ut. Mannen kunde inte forcera ringen av bedjande ungdomar och till slut fick anden ge upp och lämna mannen. Denne man kom sedan att vara tillsammans med teamet även om han inte bekräftade en omvändelse. Denna händelse skedde mitt på gatan inför alla människor - tala om mod.

Vid ett annat tillfälle talade den helige Ande om att "i kväll ska ni inte missionera på gatorna". Det visade sig att ett motorcyckelgäng hyrts in för att misshamdla ungdomarna. Men inga kom ut den natten. Så misshandeln uteblev.

Segern vanns. Allt övernaturligt kan jag inte återge här, men Jon ser en Guds kallelse till en ny generation.

Numera finns endast ett diskotek kvar i Løkken och en liten pionjärförsamling har vuxit fram. Jon som är pastor inom danska missionsförbundet leder denna församling. Platsen är en gammal väckelseort och Jon är övertygad att många väckelseorter ska återupprättas av Herren.

Jons vittnesbörd finns inspelat på CD av turistkyrkan i Fuengirola. Vill du köpa en sådan kan du kontakta mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar