tisdag 7 januari 2014

Ett levande hjärta eller en betongklump

Är det något som återkommer genom hela Bibeln, så är det detta att Gud söker människors hjärtan och att Han avskyr en munnens bekännelse som inte motsvaras av hjärtats överlåtelse.

Från första Moseboken till Uppenbarelseboken så återkommer detta. Men det återkommer också att Han hela tiden söker upp människan för att denna hjärtats gudsrelation ska upprättas, ja återupprättas när så behövs.

Krukmakaren gjorde ett nytt kärl när lerklumpen förlorade sin avsedda form och i lerkärl förvaras den stora skatt som Herren givit mänskligheten. Den helige Ande ger oss tillgång till alla guds resurser och det är vi som är lerkärlen vari Han har sitt tempel, lerkärlen som innehåller guds gåva till mänskligheten. Den helige Ande pekar på Jesus och det är Jesus som är huvudet för församlingen. Det är Jesus frälsningsverk som församlingen har att förkunna.

Vi får aldrig glömma att församlingen består av många svaga lerkärl som hålls samman i Guds kraft. Minns vi detta så är församlingen stark och fungerar.

Församlingar gjutna i betong, armerade av mänsklig visdom är utan funktion. De står där mitt i mänskligheten som ett monument över misslyckande. En betongklump som människorna går omvägar runt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar