onsdag 11 februari 2009

Ett rakryggat beslut

Styrelsen för Evangeliska Frikyrkan (EFK) tog ett beslut att rekommendera EFK att avsäga sig vigselrätten, som ett svar på den förändring av lagstiftningen som nu är på gång.

Detta känns för mig som ett rakryggat beslut i Bibelns anda. Ditt tal ska vara ja eller nej, vad därutöver är, är av ondo.

Att fungera som kristen församling i en starkt sekulariserad nation som Sverige är egentligen inte svårare än i en mindre sekulariserad nation. Det viktiga är att inte fångas upp i det sekulariserade samhället. ”I världen men inte av världen”.

Alla människor, sekulariserade eller inte, är älskade av Gud. Vi fungerar bra som församlingar om vi lever i nära relation med Gud. Älska varandra och alla andra människor. Inte döma omvärlden men i bön stå mellan vår nation och Herren. Som talesmän utverka nåd och bedja om ett andligt genombrott. Bakom en nations utveckling finns andliga krafter och där ska segern vinnas.

Församlingen måste sätta gränser, leva efter Guds vilja och påverka genom sitt varande i den Helige Andes kraft. Är vi en minoritet i vårt samhälle kan inte våra värderingar vara gällande även om vi är övertygade om att dessa fungerar bäst. Men vi ska inte ge efter för de sekulariserade krafterna för egen del. Kommer samhället med för vårt samvete kränkande lagar så gäller civilt motstånd (i den Helige Andes kraft).

En sådan församling vinner seger för hela nationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar